Junior (17-20)NMNorgescup

NM-sprint i Haugesund

Siste helg i september var det NM-sprint i Haugesund på programmet for Mjøs-o’s juniorløpere.

Fredag sto en helt ordinær sprint på programmet. Det ble ingen helt stor dag for Mjøs-o’s løpere der Kristine Kravdal sto for beste plassering med en 17. plass i D17-18.

NM-sprint 2020: Kristine Kravdal

Lørdag var det klart for knock-out-sprint med intill tre løp i løpet av dagen. De fleste kom seg greit gjennom prologen på morgenen og fikk plass i semifinalene på formiddagen. Man må løpe svært godt i semifinalene for å komme gjennom nåløyet for en plass i finalene. Dermed ble Mjøs-o’s løpere heiagjeng for vår eneste løper i finalen Sander Tonjer Fingarsen (H17-18). Sander ble til slutt stående med en fin 10. plass.

NM-sprint 2020: Sander Tonjer Fingarsen

Søndag sto sprintstafett på programmet der Lillehammer og Løten stilte egne lag. I tillegg hadde Mjøs-o med to mix-lag utenfor NM-konkurranse. Her ble det løpt mange gode etapper. «Mjøs-o 1» hang med fra start og lå helt framme på en sterk 19. plass etter tre etapper der de beste lagene stilte med topp junior- og seniorløpere.

Start NM-sprintstafett 2020

Noen er alltid fornøyd med egne resultater, andre er skuffet, mens noen bare synes det er gøy å være med. Uansett ble dette god erfaring i sprintorientering med krevende løyper, gode kart og topp arrangement. Det er også fint at Mjøs-o tidligere har arrangert knock-out-sprint i Nammo-cupen slik at man er forberedt på det som venter.

NM-sprint 2020: Vegard Ranestad