Ungdom (13-16)

Unionsmatchen 2020

Mjøs-o har deltatt på Unionsmatchen siden 2016 og i år er det Mjøs-o sin tur til å arrangere. Gjø-Vard og Toten-Troll står sammen som tekniske arrangører for Mjøs-o. Unionsmatchen 2020 går altså på «hjemmebane».

Unionsmatchen er en årlig vennskapelig orienteringskonkurranse for 13 – 16 åringer mellom de svenske distriktene Halland-Skåne, Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland og de norske kretsene Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo og Mjøs-O. Det konkurreres i klassene D/H 13-14 og D/H 15-16.

Unionsmatchen 2020 arrangeres 22.-24. mai med skoleovernatting på Raufoss og arena for løpene på Reinsvoll flyplass. Det vil være en trening fredag 22. mai i relevant terreng. Lørdag 23. mai er det indivudelt løp i Unionsmatchen mens det hele avsluttes med stafett søndag 24. mai. I tillegg til løpene er dette en flott sosial arena der man blir bedre kjent både med løpere fra egen krets og forhåpentligvis også noen andre kretser/distrikt.

Unionsmatchen er en lagkonkurranse der tiden til de fire beste løperene fra sin krets i hver klasse/stafettlag summeres. Hver krets kan imidlertid stille med inntil 10 løpere i hver av klassene D/H13-14 og D/H15-16 – totalt 40 løpere. Mjøs-o har de siste årene ikke klart å fylle opp alle sine plasser, så alle som ønsker å løpe Unionsmatchen for Mjøs-o kan regne med å få være med. Mjøs-o har også en god tradisjon for å være nest sist eller sist i lagkonkurransen, så her trenger ingen å føle på noe forventningspress resultatmessig.

Unionsmatchen 2019
Unionsmatchen 2019

Mjøs-o-kooridnator Ludvig vil være hovedleder for Mjøs-o. I tillegg trenger vi 2-3 andre ledere. Gjø-Vard og Toten-Troll er arrangørklubber, så ledere må komme fra andre Mjøs-o-klubber. Undertegnede har hatt gleden av å vært med Mjøs-o-ungdommene som leder de første fire årene, men er i år med i arrangørstaben som løpsleder.

En innbydelse til Unionsmatchen 2020 vil være klar i februar.

Toten-Trolls tradisjonelle «Våronnløpet» vil være publikumsløp for Unionsmatchen med start etter det individuelle løpet lørdagen. Foreldre som vil komme å heie fram Mjøs-o-ungdommene kan altså få seg en tur i skogen selv også. I tillegg kommer Runes o-utstyr til å ha salg på arena, så det er mulig å kjøpe seg nytt o-utstyr før sesongen tar til for fullt.

Arrangørklubbene har egen facebookside og instagramkonto der det legges ut informasjon. I tillegg vil det være en kokurranse hver måned framover med premier fra Runes o-utstyr.

Vi håper mange 13-16-åringer har lyst til å være med og melder sin interesse via eventor. De som kan tenke seg å være med som ledere kan også registrere seg. Det er fint om flest mulig gjør dette så fort som mulig og senest innen 1. mai 2020. Alle ungdommer/ledere fra klubber i Hedmark og Oppland kan være med uavhengig av om de representerer en Mjøs-o-klubb eller ei!

Interessepåmeling i eventor: https://eventor.orientering.no/Activities/Show/3424

Legg igjen en kommentar